Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι μια σύνθετη ιατρική επέμβαση μέσω της οποίας αφαιρείται το λίπος και η περίσσια δέρματος από το μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται σύσφιξη των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. Πριν την απόφαση για την συγκεκριμένη επέμβαση, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του όλες τις παραμέτρους μέσω μια πλήρους και ενδελεχούς ενημέρωσης από την Πλαστικό Χειρουργό Dr. Έλενα Τζαμαντάκη.


Η κοιλιοπλαστική αφορά γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγούν από το αισθητικό πρόβλημα στην περιοχή της κρεμάμενης κοιλιάς αντιμετωπίζοντας οριστικά την έλλειψη ελαστικότητας και χαλάρωσης του δέρματος.
Στον γενικό όρο κοιλιοπλαστική συμπεριλαμβάνονται τριών ειδών επεμβάσεις αναλόγως με την ιδιαιτερότητα του κάθε σώματος.

Με την κλασσική κοιλιοπλαστική αφαιρείται κοιλιακό τοίχωμα με τομή που καταλαμβάνει την απόσταση από την μία λαγώνια  ακρολοφία έως την άλλη και αφαιρείται μεγάλη ποσότητα χαλαρού δέρματος και λίπους που έχει προκληθεί από την εγκυμοσύνη ή την απότομη απώλεια βάρους, καθώς και τις συνεχώμενες αυξομειώσεις βάρους μέσα στα χρόνια.

 

Η κυκλοτερής κοιλιοπλαστική είναι μια από τις σοβαρότερες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και απευθύνεται κυρίως σε παχύσαρκα "Βαριατρικούς ασθενείς" άτομα με πολύ μεγάλη χαλάρωση σε πολλά σημεία του σώματος. Αφαιρείται κυκλοτερώς δέρμα και λίπος γύρω από την μέση ενώ πολύ συχνά συνδυάζεται με ταυτόχρονη ανόρθωση γλουτών και μηρών.

 

Η mini κοιλιοπλαστική είναι η πιο ιδιαίτερη από τις επεμβάσεις αυτού του είδους και στην οποία πραγματοποιείται μια τομή στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος (παρόμοια με αυτή της καισαρική) όπου αφαιρείται ένα μικρότερο τμήμα κοιλιακής χώρας. Η συγκεκριμένη επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες  σχετικά λεπτές -μπορεί άνετα να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση - που τις απασχολούν οι ραγάδες οι  δυσμορφίες που παρουσιάζονται στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος. Ταυτόχρονα γίνεται και σύσφιξη - αποκατάσταση του κοιλιακου τοιχώματος στους μύες. Η τομή είναι σχετικά μικρή και τοποθετείται σε σημείο όπου καλύπτεται από το εσώρουχο.

 

Στις παραπάνω τεχνικές και ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να συνδυαστει λιπαναναρρόφηση-λιπογλυπτική για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η νοσηλεία για μια από τις παραπάνω επεμβάσεις δεν ξεπερνάει την μια ημέρα παραμονής στην κλινική και 7-15 ημέρες αποθεραπείας. Το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα συμβάλλει σημαντικά στην γενική υγεία και εικόνα του ασθενούς καθώς και στην ψυχολογική του ανάταση.

 

 

 

plasis_small
ΑΘΗΝΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ
Αγγ. Μεταξά & Γρ. Λαμπράκη 21
Τ.Κ. 166 75
Τηλ.: 210 8940930
Fax: 210 8940915
Κιν.: 6974832064
Κιν.: 6932193181
E-mail: tzamadaki@yahoo.gr
E-mail: krasotitos@yahoo.gr

κατασκευή ιστοσελίδων aboutnet