Μειωτική μαστού

Η μειωτική μαστού αποσκοπεί στη μείωση του μεγέθους του μαστού και στην ανόρθωσή του. Επίσης, συμβάλλει στο να απαλλαγεί η ασθενής από τους έντονους πόνους στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη που προκαλούνται από το βάρος του στήθους ενώ βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματός της. Η μειωτική μαστού μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία εφ' όσον έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και κατά την διάρκεια της αφαιρείται μαζικός αδένας και λίπος μαζί με το υπερκείμενο δέρμα και η θηλή τοποθετείται σε πιο υψηλή θέση. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με περιοχική λιποαναρρόφηση αν αυτό χρειαστεί. 

Άμεσα μετεγχειρητικά παρατηρούνται οίδημα και εκχυμώσεις στην περιοχή του στήθους που αρχίζουν να υποχωρούν σταδιακά ενώ παρατηρείται ήπιος πόνος που αντιμετωπίζεται με ήπια παυσίπονα. Η ασθενής συνιστάται να φορά ειδικό ελαστικό στηθόδεσμο για ένα μήνα περίπου. Τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα που πολύ συχνά αντιμετωπίζουν άτομα με μεγάλο στήθος μετά την επέμβαση ελαχιστοποιούνται. Τα φορτία που δέχεται ο κορμός μειώνονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό ενώ το κέντρο βάρους του σώματος διαφοροποιείται. Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε μειωτική μαστού πρέπει να γνωρίζουν ότι, μετά την επέμβαση, πιθανότατα δεν θα μπορούν να θηλάσουν, παρόλο που οι μαστοί τους θα εξακολουθούν να αντιδρούν με αύξηση ή μείωση του μεγέθους τους ανάλογα με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους (εγκυμοσύνη, αλλαγές στο βάρος, εμμηνόπαυση).

 

plasis_small
ΑΘΗΝΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ
Αγγ. Μεταξά & Γρ. Λαμπράκη 21
Τ.Κ. 166 75
Τηλ.: 210 8940930
Fax: 210 8940915
Κιν.: 6974832064
Κιν.: 6932193181
E-mail: tzamadaki@yahoo.gr
E-mail: krasotitos@yahoo.gr

κατασκευή ιστοσελίδων aboutnet